Kerst – de leukste uitjes in december

It’s beginning to look a lot like Christmassss… Jaaa! Het is weer de leukste tijd van het jaar. Wij Nederlanders zijn maar al te graag (en vroeg) bezig met Kerst. Zodra Sinterklaas het land heeft verlaten, halen we massaal de kerstspullen van zolder. Heerlijk ’s avonds omarmd worden door een dennengeur en de warmte van de lichtjes en de kaarsjes, wat is december toch fijn.

Naast de leuke aspecten van een warme sfeer, eten en (wellicht) cadeautjes is er ook buiten de deur van alles te doen deze maand. Wij hebben eens om ons heen gekeken en de leukste decemberuitjes op een rij gezet. Het leuke aan de uitjes is dat ze met de kinderen te bezoeken zijn.

Amsterdam Light Festival

Dit is een festival dat ieder jaar in Amterdam gehouden wordt. Van over de hele wereld worden lichtkunstwerken en -installaties tot leven gebracht. Je kunt vanaf een wandelroute of een vaarroute de werken bewonderen. Zie Amsterdam op haar mooist tussen 1 december 2016 en 22 januari 2017.

De Winter Efteling

Geen verrassend uitje, maar zeker een leuk evenement om naar toe te gaan; De Winter Efteling. In de koudste tijd van het jaar geeft de Efteling je dat warme gevoel. Samen met het gezin genieten van sprookjes, attracties en nog veel meer gezellige avonturen.  De Winter Efteling is te bezoeken tussen 14 november 2016 en 31 januari 2017.

Het Glazen Huis in Breda

Dit jaar zal 3FM Serious Request geld ophalen voor de behandeling en voorlichting van longontstekingen. Het programma is iedere dag anders, maar bij dit uitje ben je verzekerd van gezellige muziek en activiteiten. Het Glazen Huis is ieder jaar een feest en komen veel mensen op af. Er wordt op woensdagmiddag een kindermiddag georganiseerd. Het Glazen Huis is van 18 tot en met 24 december.

Ice* Amsterdam

Ieder jaar wordt het Museumplein in Amsterdam omgetoverd tot een ijsbaan waar van alles te doen is. Met een uitzicht op het Rijksmuseum en een gezellige kerstsfeer is dit een perfect uitje. Leuk voor de kids als ze van ijsplezier houden. Ice* Amsterdam is al te bezoeken en zal tot en met 5 februari 2017 open zijn.

Julius in Winterland

Buitenshuis betekent niet dat je daadwerkelijk buiten moet zijn. Je kunt ook gezellig met de kinderen naar de bioscoop gaan. Vanaf 7 december 2016 is Julius in Winterland te bewonderen! Een film over Julius die ieder jaar naar Kerstmis verlangt. Dit jaar komt Julius in Winterland terecht, waar hij de Kerstman moet zien te redden. Je bent verzekerd van een gezellige dag!

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie voor de decembermaand. Weten jullie nog leuke uitjes die onmisbaar zijn in deze gezellige maand? Laat het ons weten!

Deel uw mening